X OLLA DE NÚRIA 2016

Aquesta Xa edició EXCEPCIONALMENT farem el recorregut al revés, per tant s’inicia pujant el pic d’àliga i finalitza amb la vertiginosa baixada del Puigmal.


RECORREGUT TRADICIONAL:
Amb 21,5 kms de recorregut, es una cursa de muntanya on no es trepitja ni un metre d’asfalt. El 72% del seu recorregut és per sobre del 2700m. L’Olla clàssica ascendeix al Puigmal, a 2913 metres, per acabar baixant des del Pic del Segre, 2809m, tot passant pel Coll de Finestrelles, control de pas de la cursa, continuant l’ascens al pic de Finestrelles, 2827m, i seguint el coll i pic d’Eina. Després de passar pel pic d Noufonts hi ha el següent control de pas al Coll de Noufonts, 2651m. Finalment hi ha la pujada al coll de Noucreus, 2799m, i acabant pel Puig de Font Negre 2727m i el Pic de l’Àliga, 2472, fent l’arribada a l’esplanada davant del Santuari. El desnivell acumulat és de 3880m.

L’Olla clàssica és una cursa amb una dificultat tècnica que la fan exigent, compta amb unes vistes i entorn immillorables. L’Olla vol ser una cursa internacional que defensa i reivindica el paper de l’esport Català i de Catalunya al món.

Arxiu