Torelló 8.0 ja es troba a l'equador del trekking

L’expedició Torelló 8.0 ha passat la nit d'aquest dimecres al Camp Base Italià del Dhaulagiri, situat a uns 3.700 metres. Això vol dir que el grup ja ha arribat a l'equador de la seva ruta de trekking, després de set dies de camí.

L'expedició doncs, ha deixat enrere els boscos i les selves frondoses de la vall del Dhaulagiri, el nombrosos poblats amb els que s'han trobat en el seu recorregut com ara Darbank, Dharapani, Sibang o Muni, i també els extensos camps de la zona. Ara el paisatge que es presenta davant ja és ben diferent: roca, neu i gel.

La pluja, que havia estat present en gairebé tots els dies de ruta en algun moment o altre, també ha donat pas a les nevades, i els expedicionaris asseguren que la baixada de la temperatura es comença a notar. "La
zona està envoltada de cims de més de 6.000 metres, tot i que la boira ens impedeix veure el més imponent de tots, el Dhaulagiri", expliquen.

Arribats a aquest punt, a l'expedició li esperen un parell o tres de dies més de ruta fins al camp base, situat a 4.750 metres.

Després d'instal·lar el camp, el grup es dividirà en dos. Els acompanyants al trekking continuaran la seva ruta durant quatre dies més per a baixar fins a Jomsom, mentre que els alpinistes Eduard Rifà, Jordi Barniol i Gabriel Moreno iniciaran el període d’escalada, pel qual disposen d’unes quatre setmanes.

Arxiu